| Autorius |
Žinutė |
nitis Narys
| # Atsiuntė:
22 Sausis 2010 08:36
Sveiki
kuriu tema , kad joje zmones turintys augalinius akvariumus galetu talpinti informacija kokius vandens parametrus palaikome, kaip tresiame ir beabejo kokei gauti rezultatai.
beabejo aprasyme butu idealu jei paminetume ir koksai apsvietimas akvariume, kokia palaikoma temperatura.
|
nitis Narys
| # Atsiuntė:
22 Sausis 2010 10:26 - Redagavo: nitis
na ka pradesiu nuo savojo akvariumo
Turis450l, vandeni keiciu karta i menesi 120l vandens, vandeni skiedziu su osmoze 1:1.
apsvietimas 2x35W T5/ spektras840; 1x35W T5/spektras 830; 1x80W (augaline)
palaikau 26 laipsniu temperatura
Kh(9)
Ph (7.2)
No3 (5)
Po4 (0.5)
PO gruntu sudejes prodac vivo fondo, naudoju Co2
Kas diena pilu gelezi ir easylife profito
Keisdamas vandeni pilu kalio sulfato tirpala.
auga lams kaip Lotusas , aponogetonas, eschidnodorusams dedu molio rutuliukus ir vilmorin lazdeles
Sveisa pas mane buna 11 valandu per diena 2x35W 840 spektro dega visas 11 valandu , 1x35 840 spektro ir 1x80w augaline dega 6 valandas.
__________________________________________________ __________
augalai auga tikrai smagiai tik labai gaila turiu truputeli siulinio dumblio , bet reguliariai poalaikant No3 ir PO4 santyki dumbliu mazeja.
Tresimas: kas trecia diena pilu nitratus ir fosfatus;
kasdien pilu gelezi ir easylife profito
|
robke Narys
| # Atsiuntė:
23 Sausis 2010 20:24
arunai , siulini dumbli isnaikina per kelias paras ,,eritromicinas'' [pats turejau toki dumbli] buvau priverstas gyditi zuvis[bendram akvariume ir ne as vienas cia toks] siais medikamentais. neonai ir dugno zuvys mano pastebejimais net nesuregavo i toki ,,veiksma'' . tiesa ,nezinau kiek tame teisybes ,bet antibiotikai kazkiek paveikia ir nitrocikla [manau cia gali pagelbeti ,,biostarteriai''] ...o apie ,,PRODACO'' produkcija[manau ir pats tu jos ateiti jau nenaudotai] esu susidares labai neigiama nuomone.bet cia tegul lieka mano nuomone...
|
nitis Narys
| # Atsiuntė:
23 Sausis 2010 21:36 - Redagavo: nitis
na del siulinio dumblio eabejociau kad jis jautrus antibiotikams , kiek zinau melsvadumblis labai nemegsta eritromicino.
del prodaco anksciau naudojau prodac fertiplant ir buvau tikrai juo patenkintas - sitas fondo vivo nzn daug kas ji naudoja bet pas daugeli ir siulinis dumblis siauteja ( jei gerai pamenu net Gediminas pasakojo apie dumbliu problema su prodac jei naudojamas Co2 sistema).
|
robke Narys
| # Atsiuntė:
23 Sausis 2010 23:39
naudoju ,,eritromicina'' jau 4-5 para .siulinis dumblis [butent siulinis] isnyko 100%.,kuris mane ,,kankino'' apie 2men[.apie po4ir no3santyki taipogi esu girdejes] tai va, niekam nenoriu ipirsti savo nuomones ,bet tik bandau nupasakoti procesus ivikusius mano akvariume .tikrai labai butu idomu isgirsti zmoniu nuomone ,pastebejimus,patarimus kaip kovoti su sia ,,zaraza'' ....
|
nitis Narys
| # Atsiuntė:
24 Sausis 2010 10:04 - Redagavo: nitis
kaip dozuoji eritromicina? 10mg/l?
|
2fast4u Narys
| # Atsiuntė:
24 Sausis 2010 11:28
nitis
jo eritromicino dozė 10mg/l .. tiesiog čia manau dar daug įtakos kiti faktoriai tokie kaip:
- CO2 visiškas užsukimas;
- nustota trešti micro trašomis, no3 ir po4;
- daug kartu pakeistas vanduo akvariume;
- pakelta temperatūra;
- sumažinta šviesos kiekis ir laikas..
|
nitis Narys
| # Atsiuntė:
24 Sausis 2010 13:56
nes eritromicinas ir siulinis dumblis nieko bendra neturi juk sita zinau tiesiog man idomu pasidare 
|
robke Narys
| # Atsiuntė:
24 Sausis 2010 21:56
gerai kai tu viska,, zinai '',tai gal ir mums papasokosi kaip ji issinaikinti?
|
vvegas Narys
| # Atsiuntė:
24 Sausis 2010 22:52
vario sulfatu
|
robke Narys
| # Atsiuntė:
24 Sausis 2010 22:59 - Redagavo: robke
wegai sutinku su tavimi visu 100% [nors to esu nedares] bet su salyga ,kad zuvys yra ,,paprastos'' [ar kaip jas cia pavadinti] .....bet cia tik mano nuomone ir ji nebutina jii turi buti teisinga}
|
vvegas Narys
| # Atsiuntė:
25 Sausis 2010 11:29
Aš kalbu jau iš savo patirties. siūlo turėjau tai nors koines megzk tai su variu per 10d susidorojau iki nematomo kiekio. Na o lepiausia žuvis pas mane buvo ramirezkės ;) Per gydymą nekrito nei viena žuvis ir neišnyko nė vienas augalas o šiti pas mane gan lepūs.
|
nitis Narys
| # Atsiuntė:
26 Sausis 2010 21:45
kokia gelezies koncentracija palaikote vandenelyje??
|
robke Narys
| # Atsiuntė:
31 Sausis 2010 10:33
as gelezies nematuoju o paskutiniu laiku net nepilu jos .kiek esu skaites tai siulas Fe myli labai .bet siandien pastebejau ant echo atsirasusias kelias skylutes ,kiek suprantu tai Fe trukumas.dabar galvoju ja pylti tik dvigubai mazesnem normomis.
|
Griausmas Narys
| # Atsiuntė:
2 Vasaris 2010 12:16 - Redagavo: Griausmas
cia kaip matau tema nuo vandens parametru i siulo problema iskilo tai pervadinkit sia tema arba kurkit nauja manau tai daugeliui naudinga info.
vvegas
norejau taves paklausti ar realiai tai tikrasisi siulas buvo pas tave ar sis brudas Cladophora algae pagooglink pamatysi nes pas mane tai butent toks brudas ir su juom sunku susidoroti, vienas vaistas tai CO2 padidinti bet jau kiek sukeles ziauriai daug nespeja viskas tirpti, o jo kaip yra taip yra.
URL

|
vvegas Narys
| # Atsiuntė:
2 Vasaris 2010 14:59 - Redagavo: vvegas
Griausmas
Na į tavo įdėta nuotrauką nepanašu, bet pagooglinus radau (tuo pačiu pavadinimu)
tai va kažkas panašaus ypač samanose taip buvo, o ant ilgastiebių tai buvo nusidriekę siūlai kaip reikiant po kokia 10cm.
Bet sakau aš jį mėginau naikinti visaip,bet padėjo tik Vario sulfato tirpalas ir gan greit (10d) ir siūlo neliko.
|
Griausmas Narys
| # Atsiuntė:
2 Vasaris 2010 16:00
vvegas
va va tai cia lygiai tas pats brudas kur tu nuotraukyte imetes, pasakok kaip su vario sulfatu naikinai viska nuo iki tai bandysiu ir as. Kiek jo pyliai kaip pasidariai ir jei zinai uzrasyk vario sulfato formule, kad galeciau jo pasieskoti. Reikia si dumbli mesti is akvos ir kuo greiciau tuo geriau.
|
vvegas Narys
| # Atsiuntė:
2 Vasaris 2010 16:19
oj... geras klausimas kaip ir kiek ir sukuo
na ką..
1. nusipirkau 0.5g vario sulfato sumokėjau apie 5lt (Kavaliauskienės vaistinėje, likiškėlių gatveje prieš maxima)
2. perki litrą distiliuoto vandens, pili visą varį t.y 0,5g ir dar įberi an galo arbatinio šaukštelio cirinos rūgšties. Supylus viską plaki kol ištirpsta. Tirpalas paruoštas. Toki tirpala pilt 1ml i 1 ltr akvariumo vandens.
3, Kaip ecka man aiškino. Geriausiai pilti kas antra diena pilna doze, pries tai pakeitus didesne dali vandens. Taip nušaunami du zuikiai, ir vandeni padoriai atsviezinsi ir vario neperdozuosi. Na o po keliu tokiu doziu, kai siulas sunyks, jau galima ir imtis normalaus tresimo ir siaip prieziuros.
|
nitis Narys
| # Atsiuntė:
2 Vasaris 2010 17:15
bet cia dumbli tik sunaikini bet jei jis auga del kitu priezasciu tai cia tik laiko klausimas kada jis atsinaujins
siaip man didelis itarimas del prodaco
|
vvegas Narys
| # Atsiuntė:
2 Vasaris 2010 17:31
Pas mani Prodaco nera..
|
Griausmas Narys
| # Atsiuntė:
2 Vasaris 2010 17:35 - Redagavo: Griausmas
as asmeniskai manau, kad reikia bandyti visus variantus nera ko laukti per daug, o jei pades ir viskas bus ok tai taik i nauda visiems kitiems, o ateis laikas ir prodakui ismesti, tik reikia siltu oru palaukti nera ko skubeti kolkas manau.
vvegas
vario sulfato naudojimo metu kaip daznai keiti vandeni? ar kas antra para tai ir darai? ir dar kaip reagavo zuvys, krevetes ir visa kita gyvunija nes skaiciau, kad vario sulfatu naikina sraiges, o krevetukes irgi silpnas padaras idomu kaip sie gyviai reaguoja i tokius chemijos naudojimus?
|
vvegas Narys
| # Atsiuntė:
2 Vasaris 2010 18:18
Vandenį keisdavau prieš kiekvieną naują doze, pyliau kas antrą dieną.
Dėl faunos/floros. nesunyko nei vienas augaliukas, nenugaišo nė viena žuvis. o kas dėl krevečių nežinau. pas mane jų nėra. o sraigės kaip gyveno taip gyvena, tik jom matyt nepatikdavo nusėdes varis(kaip žinia tai sunkus metalas todėl jis greit nusėda ant dugno) tai jos lipdavo ant stiklų tai labai gerai buvo jas nurinkinėt ;)
|
Griausmas Narys
| # Atsiuntė:
2 Vasaris 2010 18:30
nu jooo kas atra diena keisti vandeni tai jau ne kas tada, o koki kieki keiti? ir koks tavo akvos turis? nes man tai jau per ziauru butu dideliais kiekiais sugadinciau viska nes ir osmoze ir visa kita sakes.
|
vvegas Narys
| # Atsiuntė:
2 Vasaris 2010 18:42
pas mane 120l tai keisdavau po 30-40l. tas keitimas tik tam kad nebūtų per dideles koncentracijos vario aqwoje. bet aš galvoju jai pilant pagal proporcijas tai neturėtų iškilti problemų.
|
nitis Narys
| # Atsiuntė:
2 Kovas 2010 22:38 - Redagavo: nitis
gal kam pavyko atrasti recepta kaip apraminti siulini dumbli ??
as kai pradejau kontroliuoti No3, po4 dumublio siautejimas suletejo bet vis dar jo neatsikratau , meginau ir gelezies koncentracija mazint iki 0.1mg/l vel gi nepavyksta pasiekti norimo rezultato .
|